Het Bierdiner van Bierfestival Groningen vindt dit jaar niet in de Martinikerk plaats door de coronacrisis, maar wel met een mooi gedekte tafel bij jou thuis en je bent zelf de sterrenchef voor één dag!
Online aanschuiven voor het gezamenlijke diner
Vanavond om 19:00 uur is de online aftrap en het idee is dat alle gasten doormiddel van een aftelklok tegelijk bij iedere gang aanschuiven aan het diner. De topchef komt bij iedereen live aan tafel, gevolgd door de biersommelier die het bierarrangement toelicht. We gaan voor een unieke online culinaire bierbeleving op topniveau.
Streekproducten & lokale bieren door topchefs en sommeliers
Het diner zal worden bereid met streekproducten & lokale bieren. Daarbij heeft Progress Events de handen ineen geslagen met de volgende partijen:
Restaurant topchefs
Bar Alt – Thomas Kooijman
Bistro ’t Gerecht – Henrice Dijks
Voilà – Hans Over
Herberg Onder de Linden – Steven Klein Nijenhuis
Biersommeliers
Melissa Cole(UK)
Fiona de Lange
Arvid Bergström
Pepijn van der Waa
Yu Mey Kwee
Taeke Oosterwoud
Hoe werkt het?
Vooraf ontvangen alle deelnemende gasten het volgende:
- Instructies van het Noorderpoortcollege voor de complete voorbereiding aan tafel
- Kookinstructies van de topchefs
- Uitleg van de biersommeliers
- Een box met 5 gangen & 5 bijpassende bieren
De kosten voor het diner zijn € 90,00 per couvert. Afhaalmogelijkheid zijn er in Amsterdam en Groningen en bezorging vindt plaats in heel Nederland. Er is plaats voor maximaal 250 deelnemers online en je kunt je nog opgeven via: https://www.bierfestivalgroningen.nl/bierdiner/