Bos&Bos Catering neemt in het nieuwe jaar café-restaurant Huis de Beurs in de binnenstad van Groningen over. De twintig personeelsleden gaan mee naar de nieuwe uitbater.
Voor John en Renske Bos uit Groningen is de overname van het café op de hoek van de Folkingestraat en het A-Kerkhof iets heel anders dan ze gewend zijn. Bij de meeste uitspanningen die zij in de loop der tijd hebben verworven horen activiteiten. Zo beheren zij de restaurants van het Groninger Museum, het Drents Museum, het Groninger Forum, de TThall, Groningen Airport Eelde en tot voor kort het Infoversum. Alleen restaurant het Sterrebos Paviljoen heeft geen nevenactiviteit.
,,Het runnen van zo’n klassiek café als Huis de Beurs is wel echt een andere tak van sport’’, zegt Renske Bos. ,,Deze kans was echter zo fantastisch; zo’n toppand op de mooiste plek van de stad, hartje binnenstad. Die konden we niet laten lopen.’’
Bos is van plan om voorlopig niets te wijzigen aan de opzet van het café. ,,We gaan alles schoonmaken, maar laten het café het komende jaar verder zoals het nu is. Een leuke ouderwetse kroeg meteen huiskamersfeer beneden en een grote feestzaal voor ruim 300 man boven en nog allerlei zaaltjes die handig zijn voor vergaderingen.’’
Eind van de zomer kwam het café restaurant in de stille verkoop. Momenteel voert de Iraniër Arash Barghi nog de scepter over het bedrijf dat zijn naam ontleent aan de naburige Korenbeurs en waar ’s ochtends de vaste stamgasten een kop koffie drinken en de krant lezen. In de avonduren zijn er in de bovenzaal regelmatig recepties, gala’s, studentenfeesten en vergaderingen.
Aan de lunch- en dinerkaart wordt na de overname voorlopig ook weinig veranderd, belooft Bos. ,,Een sateetje, sliptongetje of een uitsmijter blijven gewoon op de menukaart staan. Hooguit doen we iets aan de manier van uitserveren, bijvoorbeeld op een plank om het wat meer een stoer, Bourgondisch karakter te geven.’’
Zoon Emile Bos is voor een klein deel medeaandeelhouder geworden van Huis de Beurs. De 20-jarige zit in het derde jaar van de hotelschool en heeft voor zijn opleiding het ondernemersplan voor het café geschreven.
Renske Bos: ,,Emile gaat zijn praktijkstage doen in Huis de Beurs om ervaring op te doen. Op termijn zou hij het gezicht van het café-restaurant kunnen worden, maar daarvoor is het nu nog te vroeg.’’
In januari de cateraar in het restaurant van het vliegveld in Eelde. In de tweede helft van januari worden daar de zalen en het terras opgeknapt en krijgt het restaurant een nieuwe uitstraling. ,,We hopen eind januari het nieuwe resultaat op de luchthaven te tonen’’, zegt Bos.
Foto’s: Via facebook Huis de Beurs
Bron: DVHN.nl