‘De horeca’ is weer boos…
‘Zijn jullie nu alweer boos?’ Wanneer ‘de horeca’ in het nieuws is, dan word ik net als waarschijnlijk veel andere horeca-mensen, aangesproken alsof ik in
‘Zijn jullie nu alweer boos?’ Wanneer ‘de horeca’ in het nieuws is, dan word ik net als waarschijnlijk veel andere horeca-mensen, aangesproken alsof ik in
Horecamensen zijn de helden van deze tijd, offeren veel meer op dan u denkt om u geweldige momenten te bezorgen en doen bovendien altijd hun best.
De vakantie moet nog komen of is voor velen al begonnen. We kennen het wel, heerlijk op de camping, in het hotel of een appartement in Nederland of het buitenland.
Als vakman of vakvrouw in de horeca is dit een bekende vraag. Bedenkt de chef kok een mooi gerecht en moet jij voor een passende wijn zorgen.
De consument weet heel goed waar Abraham de mosterd haalt, maar ook steeds vaker waar jij als horecaondernemer de wijnen haalt.
Je hebt een heerlijke fles rode wijn opengetrokken, maar die is nog lang niet leeg. En dan? Je weet dat die wijn de volgende dag vaak al niet meer zo smaakvol is.
Het is opmerkelijk hoe de geschiedenis soms circulair is. Mark Twain zei daar ooit over ‘Geschiedenis herhaalt zich niet alleen, het rijmt zelfs’. Ook in de bierwereld is er, vandaag de dag, een opmerkelijke terugkeer zich aan het voordoen van ambachtelijk gemaakte bieren met wilde giststammen
Om te weten te komen welk bier u het beste kunt combineren met oliebollen kunt u bij collega Arvid Bergström het beste in beraad gaan: die heeft er namelijk letterlijk het boek over geschreven.
Enige tijd geleden mocht ik bij Hotelschool Den Haag, vestiging Amsterdam, een lezing geven aan studenten over speciaalbier binnen de gastronomie.
Ivo is internationaal biersommelier, entertainer en horeca-expert. Heeft een onmetelijke passie voor bier, horeca en gastvrijheid. Ivo zal maandelijks een column schrijven voor Horeca Groningen.
Tot een aantal jaren terug bood het grootste gedeelte van de Nederlandse horecagelegenheden een kleinschalig assortiment wijnen met daarin weinig keuze.
Ivo is internationaal biersommelier, entertainer en horeca-expert. Heeft een onmetelijke passie voor bier, horeca en gastvrijheid. Ivo zal maandelijks een column schrijven voor Horeca Groningen.
Regelmatig krijg ik de vraag welke wijn ik zelf graag drink. Nou, dat is natuurlijk erg afhankelijk van het moment.
Ivo is internationaal biersommelier, entertainer en horeca-expert. Heeft een onmetelijke passie voor bier, horeca en gastvrijheid. Ivo zal maandelijks een column schrijven voor Horeca Groningen.
Voor wie wel eens buiten de deur eet, zal het geen verrassing zijn. Lang moeten wachten tot je je bord krijgt voorgeschoteld, dineren aan te
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze sit.
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.