Telefonerend met de uitgever van horecagroningen.nl rij ik afgelopen vrijdag de stad binnen. Prachtig! Wat prachtig? Nou overal op straat zie ik ze hangend op banken, zittend op lege kratjes bier en geïmproviseerde tribunes. Breedbeeld erbij aan en de fik erin…
Roosteren is het grilleren van stukken vlees of vis boven een open vuur. Doen we dit buiten (cookout) dan is het barbecueën..of in goed Gronings: DIK DOUN IN TOENE.
Het goudgele sap met de naam bier is best lekker bij een gerecht met een kruidige rooksmaak maar hierbij mijn top 3 wijnen rood, wit en rosé. Opmerking: een “bbq wijntje” zie ik dan ook als gerespecteerde wijn die gelijk is met het lekkere van de grill en niet bovenstaand.
ROOD: Shiraz Geographe, Fermoy Estate, Margaret River, Australië – kruidig, krachtig en fruitrijk – € 10,35
ROSÉ: Cabernet Sauvignon, Montemar, Catalunya, Spanje – vol, rijp en karaktervol Spaans temperament – € 5,30
WIT: Verdejo BARRICA, Medina, Rueda, Spanje – toast, diep met krachtig palet – € 9,35
In de tuin of op straat: wat maakt het uit. Volgende week gaan we picknicken……buitenleven is heerlijk.
www.fermoy.nl
www.castelodemedina.nl
Auteur Hr. W. Snaak / www.josbeeres.nl / HG