Gezond en lekker: verse aardbeien (en de besten hebben geen suiker nodig). Op een beschuitje, als fris tussendoortje of verwerkt in een zomers fruitdessert.
Ik ben er dol op maar hemels wordt het in combinatie met Brachetto d’Acqui 2011, een licht alcoholhoudende en mousserende rode wijn.
Vreemd genoeg is de rode Brachetto weinig bekend in Nederland terwijl de wijn in Italië razend populair is. Het is dan ook dé wijn bij zomerse desserts met rood en zwart fruit. Met slechts 5% alcohol en de fraaie balans tussen zoet en frisheid smaakt Brachetto fantastisch bij vers fruit, bavarois en fruittaartjes.
Onlangs gaf ik het flesje mee aan een klant met een doosje aardbeien….zijn reactie wil ik u niet onthouden. Bedankt voor de heerlijke aardbeien bij “de 12”. Hier en daar iets gekneusd, maar daar had de smaak niet onder geleden. De wijn erbij was werkelijk s-u-p-e-r! Daar wil ik nog graag een paar flesjes van hebben, vooral voor de dames die “geen wijn lusten’!
Overtuigd? Proef snel en voor de horeca extra leuke tips oms de gast HEMELS TE VERRASSEN!
Auteur: Hr. W. Snaak / www.josbeeres.nl / HG