Ristorante Pizzeria Contini gaat verbouwen. Het plan van eigenaar René Contini is om het restaurant uit te breiden en de keuken te vernieuwen. Binnen slechts een halfuur tijd had Contini het geld voor de investering bij elkaar via het fenomeen crowdfunding.
Al acht jaar lang staat de uitbreiding en vernieuwing van de zaak op het verlangenlijstje van de horecaondernemer. “We zitten vrij wel alle dagen vol. Daardoor moet ik helaas vaak nee verkopen. Met de verbouwing hoop ik daar vanaf te zijn.” Aldus Contini, meldt het Dagblad van het Noorden.
Voor de investering heeft hij diverse banken benaderd, maar tevergeefs. “Banken doen niets meer in de horeca.” De ondernemer heeft daarom de stap gemaakt naar crowdfunding. Binnen een halfuur was het bedrag van €140.000,- bij elkaar door middel van 121 investeerders. Middels een vier jaar durende lening van €1.150,- tegen een rente van 7,5% voor iedere geldschieter, is Contini in staat aan de verbouwing te beginnen.
Volgens het platform Collin Crowdfund heeft de snelheid van het binnenhalen van het geld te maken met een gunfactor voor de ondernemer en de gevestigde reputatie van het restaurant.
De verbouwing houdt in dat er een serre wordt aangelegd waardoor het aantal zitplaatsen in het restaurant wordt uitgebreid van 90 naar 154. Daardoor ontstaat er mogelijkheid voor het organiseren van recepties, feesten maar ook bruiloften. Daarnaast zal de vernieuwing van de keuken helpen het bedrijf meer aandacht te kunnen besteden aan de catering. In het voorjaar van 2016 zal een feestelijke heropening plaatsvinden om de verbouwing te vieren.