Doorgewinterde horeca-ondernemer Robert Adams start samen met zijn compagnon Edwin Kuipers een gloednieuw horeca-concept: De RavioliBar. Een modern single product concept gekoppeld aan een wijnbar. Een kaart met een focus op kwaliteit, losjes gelinkt aan Italië. Ravioli is een gezond alternatief binnen het segment van de snelle keuken. Met veel mogelijkheden voor vegetarisch, en aandacht voor duurzaamheid. Aan de Vismarkt 20 in Groningen wordt op 29 september het eerste restaurant geopend van een keten van twintig. De formule zal in enkele jaren over heel Nederland worden uitgerold.
De Raviolibar
“We kwamen op het idee voor de RavioliBar doordat we een aantal keren heel positief in aanraking kwamen met handgemaakte pasta, zegt Robert Adams, “in Italië heeft iedere streek, iedere familie, zijn eigen receptuur. Vaak mondeling binnen de familie doorgegeven. Meestal is de oma de trotse houdster van ‘het enige echte juiste’ recept. En zo gaat dat al eeuwen. De handgemaakte pasta wordt vaak op zon- en feestdagen bereid en gegeten. De hele familie komt er dan voor bij elkaar. Wat ons opviel, bovendien, is dat het dan vaak gevulde pasta betreft. Meestal een vorm van ravioli. Gevuld met mooie en eerlijke producten. Ravioli is echt een feestje. Precies dus waar wij ook al jaren voor staan,” aldus Adams.
Happiness inside
Robert Adams: “Happiness inside is ons motto,” voegt Adams toe, “waarbij het natuurlijk begint bij de ravioli: De inhoud gaat iedere bezoeker positief verrassen. Maar ook van een levendige bar, waar we verblijfshoreca nadrukkelijk combineren met to go word je blij. We zien een tapas-achtige manier van dineren voor ons: Je bestelt mooie antipasti, meerdere schaaltjes ravioli, en daar eet je samen van. Mooi flesje wijn erbij, karafje water, wat wil je nog meer. Lekker informeel en betaalbaar. Een portie ravioli kost bij ons tussen de €6,50 en €8,50.”
Meerdere ketens
“Wij kiezen expres voor A-winkellocaties – dus niet per se restaurant locaties – met heel veel verkeer, sluit Kuipers af, “in Groningen zitten we bijvoorbeeld op honderd meter van de Herestraat, prominent aan de Vismarkt. Zo is er op ieder moment van de dag iets te doen, waar we ook een op ieder moment afgestemd aanbod bieden: Van koffie, tot lunch; van borrel tot diner.”
Edwin Kuipers: “Net als de Italiaanse nonne produceren we onze ravioli van topkwaliteit zelf. Gecombineerd met mooie passende wijnen en voilà: De RavioliBar! Het concept bestaat nog niet in Nederland, en zoals wij het insteken – als een echte bar – zijn we wereldwijd uniek. Het restaurant in Groningen is de eerste van een keten van twintig die in de komende jaren in Nederland wordt uitgerold. Heel voorzichtig wordt er al gedroomd over een uitrol in bijvoorbeeld Duitsland.”
Meer info: Raviolibar