Dat was me een feest! Afgelopen week proefde ik weer eens vlees van Wagyu rund……zo mals, zo lekker.
Het geheim? Dokter stuurt rund naar de fysiotherapeut voor een stevige massage, biertje erbij en luisteren naar klassieke muziek.
Relaxte runderen als resultaat; maar wat drinken wij bij dit goddelijke vlees?
De klassieke muziek brengt mij naar de wijngaarden van De Morgenzon (Stellenbosch).
Vanuit de boxen die op diverse plaatsen hangen klinkt inderdaad klassieke muziek om de druiven “rust” te geven.
Toepasselijk is de wijn “Concerto”, een rode Rhône blend gemaakt van handgeplukte shiraz, mourvèdre en viognier druiven.
Het rendement is met 30 hl/ha zeer laag. Na de gisting rijpt de wijn ongeveer 11 maanden op kleine (voor een derde nieuwe) eikenfusten van voornamelijk Franse origine.
Volle, rijke diepgekleurde rode wijn met jammig rood fruit, kruiden en cacaotonen in het aroma. Krachtig, maar evenwichtig van smaak met rijpe, zachte tannine en een aromatische afdronk. Wagyu & Concerto: top. Dokter bedankt.
https://www.josbeeres.nl/wijn/
Auteur: Hr. W. Snaak / www.josbeeres.nl