De Dag van het Bier brengt horecaondernemers, maandag 9 september in Utrecht, samen om hen verder te helpen met bier in hun zaak. Van caféhouders, tot restaurateurs, van hotelmanagers tot bedrijfsleiders. Voor iedereen die meer met bier wil doen of er meer over wil weten. Experts, biersommeliers en trainers zullen deze dag een enorme diversiteit aan workshops voor hun rekening nemen.
De Dag van het Bier is voor horecaondernemers en leidinggevenden uit de branche die met bier werken, er meer over willen weten of er meer mee willen doen. Dit nieuwe event vindt maandag 9 september 2019 plaats in de Winkel van Sinkel in Utrecht.
Het nieuwe event is een initiatief van vakblad Misset Horeca.
Redacteur Michael Simon: ‘ De populariteit van bier in de horeca zorgt voor de nog altijd groeiende vraag naar kennis, informatie, tips en adviezen over bier. Op diverse gebieden. Daaruit is vorig jaar het idee van de Dag van het Bier is vorig jaar bij ons ontstaan. Daarmee zijn we de markt in gegaan en zijn onze ideeën verder vormgegeven in gesprekken met onder meer de huidige partners Bier&cO en Swinkels Family Brewers. ‘
Workshops
De Dag van het Bier is bedoeld voor horecaondernemers en leidinggevenden in alle segmenten van de horeca. Deelnemers kunnen vijf sessies kiezen uit veertien verschillende opties. Al deze workshops duren drie kwartier en worden gegeven door biersommeliers, trainers en experts. Zij hebben allemaal de afgelopen jaren hun sporen verdient in de bier en zullen hun kennis in diverse workshops delen met deelnemers aan de Dag van het Bier.
Alle sessies
- Hoe organiseer je zelf een bierproeverij – Rick Kempen
- Bierterminologie: duiding voor gast en medewerker – Jet van de Griendt
- Bier & Foodparing Arvid Bergström Scoren met No & Low – Ivo Thijssen
- Ruiken, zien proeven: leren en overbrengen – Yu Mey Kwee
- Trends en ontwikkelingen – Alain Schepers
- Meerwaarde van een biersommelier – Pepijn van der Waa
- Tips om meer uit je bierassortiment te halen – Thomas Wijns
- Het belang van een goede bierkaart – Rick Kempen
- Perfect serve: tappen en uitschenken – Franck Evers
- Van bierbehoefte naar bieradvies – Laurens Raven
- Vertaal Bierkennis naar de gast – Bas Schampers
Naast diverse kennissessies is er ook een plenair gedeelte, pauzes en een afsluitende borrel. Inschrijven voor De Dag van het Bier kan vanaf nu. Meer informatie is te vinden op www.dagvanhetbier.com.