Afgelopen weekend zijn Felix Huisken en Marjolein Smit teruggekeerd uit het Oostenrijkse Obertrum am See als gediplomeerd biersommeliers. Bij het BIERkulturHAUS aldaar rondden zij het laatste deel van een opleidingstraject af, dat eerder begon met de StiBON-opleiding in Nederland.
Diploma-Biersommelier is een internationale titel en één van de hoogste diploma’s voor bierkennis en –behandeling. Er zijn in totaal afgelopen weekend 16 Nederlandse biersommeliers bijgekomen, wat het totaal aantal op rond de 40 brengt. Felix Huisken van café Singelier in Helpman en Marjolein Smit van Bierlokaal Café de Koffer in de Schildersbuurt zijn de eerste Groninger Biersommeliers.
Tijdens de opleiding is ingegaan op de vele verschillende facetten van bier en bierbehandeling, zoals de verschillende fases van het brouwproces, het proeven, het samenstellen van een bierkaart en het combineren van bier en spijs. De beide Groninger biersommeliers hopen de opgedane kennis te kunnen gebruiken om steeds meer mensen kennis te laten maken met de vele mooie bieren die er wereldwijd, maar zeker ook in eigen land worden gebrouwen.
© Horecagroningen.nl