De horeca mag weer open! Althans bijna de hele horeca want nachtkroegen, clubs en discotheken blijven helaas voorlopig gesloten. Na ruim twee jaar van horeca-lockdowns en beperkende maatregelen voelt het opnieuw als een soort bevrijding voor zowel ondernemer als gast. Dranken en ingrediënten worden ingekocht, het meubilair krijgt een extra poetsbeurt en teams komen bij elkaar voor een laatste overleg tot de deur eindelijk van het slot mag.
Lockdown op lockdown
De horeca heeft het zwaar gehad en is één van de hardst geraakte sectoren door corona. Steunmaatregelen hebben het leed slechts ten dele kunnen verzachten maar niet volledig gedekt. Dat betekent zoveel als een deel van je vaste lasten kunnen betalen en (gelukkig) loonsteun ontvangen om je personeelsleden te behouden. De kosten van de gesloten zaak? die zijn veelal betaald uit spaargeld (bij de lucky ones), leningen, belastinguitstel en soms zelfs door hypotheken te verhogen of het eigen huis te verkopen. Iedere horecaondernemer heeft zijn een eigen verhaal maar de ondernemerslust blijft gelukkig. Weer open gaan is dus ook vanuit economisch oogpunt bittere noodzaak voor velen en de ‘coronakosten’ zullen nog jarenlang nadreunen in de sector.
Voor de gasten
Horeca de gastvrijheidssector, de plek waar je geniet van een hapje en een drankje, de plek om uitgebreid te relaxen tijdens een overnachting, de plek waar je al zittend aan de toog geniet van een goed gesprek, waar je mensen-kijkend nipt van een lekker glas wijn op het terras of waar je tot in de late uurtjes losgaat in de club of kroeg. Dat alles was er twee hele jaren amper meer op wat speldenprikjes na. Kort open dan weer dicht. Sluiten om 00:00 uur, 22:00 uur, 19:00 uur dan weer volledig. Mondkapjes heibel op het terras en bij de wc, beperkte toegang, 1,5 meter, minder tafels, verplicht afhaaleten en bezorgen, bierpakketten, vouchers, crowdfunding en zo nog een lange lange lijst van zaken…. Zaken die weinig op hebben met het begrip gastvrijheid maar uit pure noodzaak geboren zijn, want er is maar één ding wat we willen en dat is onze gasten weer ontvangen!
Wij zijn er klaar voor, helpen jullie mee?
Teams komen weer bij elkaar om de planning door te nemen, de keuken wordt bevoorraad. Biertanks worden afgevuld, tafels gedekt en drankflessen afgestoft. Viltjes liggen op de bar, de menukaarten worden bijgewerkt en de winterterrassen zijn uit de stalling, woensdag 26 januari gaan we los! Om alles in goede banen te leiden en iedereen ‘Welkom terug in de horeca’ te kunnen heten, zijn er nog wel een aantal ‘helpende handjes’ nodig. Dat wil zeggen, er staan momenteel een groot aantal vacatures open in de Groninger horeca.
Neem eens een kijkje in ons vacatureoverzicht en sluit je aan bij de leukste horecabedrijven van Groningen. Er zijn vele mogelijkheden in zowel, keuken, management, bediening, bartending als licht & geluid. Naast een leuk salaris, werken in teamverband, teamuitjes en trainingen leer je ook alles over gastvrijheid en met mensen omgaan, iets waar je je hele leven wat aan hebt. Welkom terug in de horeca!
Enkele vacatures die je zeker moet checken!
Floormanager bij Mr. Mofongo: Mr Mofongo is op zoek naar een floormanager, voor in de Rooftop Winebar van Mr. Mofongo. Deze wijnbar bevindt zich bovenin Mr. Mofongo waar het cabrio-dak open staat bij mooi weer. Samen met een andere collega pakken jullie het reilen en zijlen op, zowel op de vloer als achter de schermen. Naast deze collega en andere collega’s zal jij ook kennismaken met de meest technische collega van ons team, namelijk onze robotarmen die fantastische wijnen zowel per glas als per fles ophaalt. Meer weten? Check hier de vacature.
Light jockey bij PALACE: Club PALACE is op zoek naar een enthousiaste Light Jockey. Als Light jockey voorzie jij het publiek van een spetterende live show. Daarnaast werk je samen met Dj’s en artiesten in de dj booth. Jij creëert sfeer voor het publiek waardoor jij in PALACE niet te missen bent! Meer weten? Check hier de vacature.
Assistent Bedrijfsleider bij Mr. Smith’s Loft: Jij bent als Assistent bedrijfsleider / Shiftleader verantwoordelijk voor het verlenen van service en het aansturen van de medewerkers op de werkvloer. Daarnaast beschik je als leidinggevende over een optimale service-en gastgerichte instelling waarmee je de verwachtingen van de gasten overtreft. Je bent als leidinggevende actief aanwezig op de werkvloer. Je werkt proactief mee en zorgt voor actieve verkoop en bijverkoop. Je bent hét aanspreekpunt voor collega’s en gasten. Meer weten? Check hier de vacature.
Bartender / barmedewerker bij Bar Players: Players gaat weer los en zoekt nog een bartopper!!!! Woon jij in Groningen en wil jij hun team versterken achter de bar/bediening/terras en eventueel met leiding geven. Ben je flexibel inzetbaar, heb je enige ervaring, gastvrij en maak je graag een feestje met de gasten dan ben je in Players op het juiste adres. Meer weten? Check hier de vacature.
Medewerker Bediening bij Land van Kokanje: Kokanje zoekt een nieuwe medewerker in de bediening om het team te komen versterken voor ongeveer 32uur per week, meer of minder uren is mogelijk in overleg! Land van Kokanje heeft lunch en diner in het restaurant, daarnaast komen er ook regelmatig diner en/of borrel groepen. Ervaring is niet het allerbelangrijkst, zolang jij enthousiast bent leren ze je graag hoe alles werkt. Meer weten? Check hier de vacature.
Meer informatie: www.horecagroningen.nl