Rot op, naar het Foodyard Groningen! Op 30 november houden we een inspiratiesessie Fermenteren.
Vroeger, toen men nog geen koelkasten had, werd alles gefermenteerd. Fermenteren verandert de smaak, kleur en vaak ook textuur van de ingrediënten. Zo ontstaan er voor je gerechten oude items, in een nieuw jasje. Of een heel oud jasje, net hoe je het wil bekijken.
Hoe het op papier werkt
Bacteriën, gist en schimmels gaan in een weckpot aan het werk om, bijvoorbeeld, jouw groente te fermenteren tot iets nieuws. Vervolgens bevat die groente een groot aantal probiotica wat ontzettend gezond voor je is. Het helpt je darmen, en smaakt ook nog eens lekker! Het staat strak van de vitamine K2, wat nooit verkeerd kan zijn. Daarnaast is het super lang houdbaar, en heb je op die manier altijd een “verse voorraad” in huis.
Hoe het in de praktijk werkt
Dat kan je zelf ontdekken tijdens deze inspiratiesessie! Onder begeleiding van fermentatie specialist en enthousiast Christian Weij (Papa’s Pasta) gaan we fermenteren en uiteraard wordt er ook volop geproefd.