Naast de tapwedstrijd en baristawedstrijd wordt dit jaar ook live koffie gebrand door de heren van Koffiestation. Van de groene boon tot de kop is er te zien, te ruiken en te proeven wat er nodig is om heerlijk verse koffie te bereiden!
Volgens Koffiestation hoort koffie vers gedronken te worden. Om deze reden zijn de zwagers Emiel Driesten & Douwe Stelpstra eind 2012 een nieuwe koffiebranderij in de stad Groningen begonnen. Koffiestation is geen doorsnee koffiebranderij maar een ‘microbranderij’. Dit betekent dat ze op kleine schaal koffie selecteren, branden, verpakken, verkopen, bezorgen & zelfs voor gelegenheden schenken.
Ze gebruiken hiervoor hoge kwaliteit Single Estate of Single Origin arabica koffie. Elk land van herkomst heeft namelijk zijn eigen parels die, zonder te melangeren, een geweldig uitgesproken kop koffie opleveren. Naast dat de heren op deze manier het onderscheid van verschillende windstreken kunnen laten proeven heeft het nog een voordeel. Ze weten exact waar de koffie vandaan komt en hoe eerlijk & verantwoord deze tot stand is gekomen.
www.groningerhorecabeurs.nl