Is het een koffiebar, wijnbar, cocktailbar, restaurant of distilleerderij? Mr. Mofongo, naast het academiegebouw in hartje Groningen, is het allemaal in een. Een concept waarbij het idee is dat je nooit meer naar huis hoeft. Nou ja, behalve om te slapen dan.
Culinaire ontdekkingsreis
Je kan er op culinaire wereldreis, dankzij de ervaringen van de fictieve wereldreiziger Mr. Mofongo himself. De zaak is al een ontdekkingsreis an sich, met alle trappen, spannende hoekjes en verschillende verdiepingen door elkaar. Overal is wat te zien en telkens word je weer verrast. Veel vernuft als robotarmen in de cocktailbar, bewegende kruidenrekken of een volautomatische wijnkelder, waarbij je op een scherm in de vloer de info van je gekozen wijn gepresenteerd krijgt.
Harmonieuze sfeer
De zaak van Patrick Beijk is in goede handen bij chef kok Arno Miedema en bedrijfsleider Justin van der Veen. Vol trots vertellen zij over ‘hun’ bedrijf. Wat gelijk opvalt, en later meermaals wordt bevestigd, is de harmonieuze sfeer die er hangt. Een veelzijdig bedrijf met zoveel werknemers kan al snel onpersoonlijk worden. Bij Mr. Mofongo is dat niet het geval. Juist omdat het team jong en gepassioneerd is en er goed wordt samengewerkt, is er voor iedereen voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Personeelstekort kennen ze hier dan ook niet. En dat is in deze tijd een ongekende luxe.
‘Mensen komen terug voor de saté en de ribs’
‘Bij Mr. Mofongo kan je goed eten voor een goede prijs, waarbij we service en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan’, vertelt Justin. De keuken is geen Franse of mediterraanse keuken, maar echt een wereldkeuken. In het restaurant op de benedenverdieping wordt lunch en diner geserveerd. Volgens Arno komen de gasten altijd terug voor de saté en de ribs. Die ribs hebben nu een speciale jerk-saus gekregen die pittig en zoet is. Daarnaast serveren ze een grilled fish met altijd drie soorten dagverse vis, en rekening houdend met het seizoen. Er zijn pasta-specials die elke week veranderen, en ook chef’s specials waarbij alle windstreken worden opgezocht.
Wijnbar met shared dining
In de wijnbar, op de bovenste verdieping, is het concept shared dining. Denk aan tiradito (soort ceviche maar dan net even anders) van zalm, flammkuchen, geroosterde bloemkool met gochujang of gewoon lekker oesters. Met overigens veel keus in zowel vegetarische als veganistische gerechten. Want ja, daar is nu eenmaal veel vraag naar, vertelt Arno.
In de wijnbar wordt gewerkt met een ‘wine by the glass’ systeem, (Coravin) waarbij er met een naald door de kurk wijn kan worden geschonken. Door dit systeem schenken ze zo’n 70 wijnen per glas. Super handig dus als je wat specialere wijnen wilt proeven, maar niet gelijk een hele fles wil bestellen. Op de kaart veel wijnen uit de nieuwe wereld als Israël, Libanon en Marokko. Op deze manier kan je gemakkelijk kennismaken met verschillende soorten wijn.
Spectaculaire cocktailbar
De cocktailbar is spektakel. Een hoge wand met kleurtjes waar tientallen flessen drank in staan. Met behulp van een robotarm wordt de drank ‘getapt’. Alleen al voor het showeffect zeer de moeite waard om eens met eigen ogen te aanschouwen. De drank die daar wordt geschonken komt bovendien ook nog eens uit eigen distilleerderij. De limoncello en de salty caramel likeuren moet je absoluut eens proeven!
Kortom, genoeg redenen om eens een bezoek te brengen aan deze interessante horecaonderneming.
Mr. Mofongo is iedere dag open vanaf 11.00 uur. De wijn- en cocktailbar hebben andere openingstijden. Die kan je vinden op mofongo.nl