Het zit een beetje verstopt in de leukste winkelstraat van Groningen maar eenmaal gevonden gaat zal het je zeker verrassen: restaurant Naud, voorheen restaurant Midi. De twee jonge eigenaren, Tess Haarsma en Kasper Lich, besloten vanaf januari 2023 een nieuwe, eigen koers te varen. En zo werd restaurant Naud geboren. Een eigentijdse zaak met hippe, maar warme inrichting. Met veel donkere en natuurlijke kleuren, ronde banken tegen de muur en gezellige verlichting.
Akoestiek
Achter de bescheiden entree in de Folkingestraat schuilt een lange, smalle zaak. Met een ‘private dining’ gedeelte aan het begin, waar de akoestiek zo goed is geregeld dat al het geluid daar gelijk doodslaat. ‘Ideaal dus voor mensen die wat gevoeliger zijn voor veel geluid of voor kleine groepen waarvan de gasten elkaar nog graag willen verstaan’, vertelt Tess. Overigens is dit in de hele zaak goed geregeld want overal hangen akoestische platen tegen het plafond.
3+1 concept
Bij Naud wordt gewerkt met een 3+1 concept. Drie gerechtjes die je zelf kiest, plus een dessert. Voor 39 euro. De kaart is heel uitgebreid en bestaat uit koude en warme gerechtjes waarvan je je eigen menu kan samenstellen, variërend van 12 tot 15 euro waarbij voor sommige gerechten een kleine meerprijs wordt gevraagd. De insteek van dit concept is niet per se om te delen, maar uiteraard kan dat wel. Ook staat er nog een aantal lekkere bijgerechten op de kaart die je er apart bij kan bestellen zoals oesters, frieten van Naud met avocado aioli en mojosaus of heerlijke pita’s met tzatziki en olijventapenade.
De keuken is fusion. ‘Dat houdt in dat we overal ter wereld iets vandaan halen,’ zegt Tess. ‘Er staan op de kaart Aziatische gerechtjes maar ook veel Europees, van alles wat eigenlijk. Geïnspireerd door wat we zelf lekker vinden.’
Uitgebreide selectie dranken
Door al die verschillende smaken is het misschien lastig kiezen welke wijn je erbij wilt drinken. Maar daar wordt bij Naud rekening mee gehouden. Er zijn tien verschillende soorten wijnen per glas te bestellen; vier wit, vier rood en twee dessertwijnen. Daarnaast nog een mooie selectie port. Voor de bierliefhebber staan er bieren als Oedipus, Straffe Hendrik en IJwit op de kaart, aangevuld met een kleine selectie van de lokale brouwer Bax. En voor de niet-drinker heeft Naud een drietal heerlijke mocktails om uit te kiezen.
‘Het team is onze kracht’
Wat Naud bijzonder maakt is volgens Tess zonder twijfel het team. ‘We hebben een jong team dat erg enthousiast en gedreven is en daar zijn we heel trots op. Dat is absoluut onze kracht.’ Daarnaast vinden ze het belangrijk dat je voor een goede prijs, goed kan eten en ook goede service krijgt. Alles wordt zelf gemaakt en er wordt alleen gewerkt met dagverse ingrediënten.
Je vindt restaurant Naud aan de Folkingestraat 42 in Groningen. Naud is dinsdag t/m donderdag vanaf 17.00 uur geopend en vrijdag & zaterdag vanaf 15.00 uur. Reserveren is aanbevolen.