Achter de statige poort aan het Martinikerkhof in de stad Groningen ligt het imposante vijfsterrenhotel Prinsenhof. In de 16e eeuw was het pand het paleis van de eerste bisschop van Groningen en Drenthe. Een paar eeuwen later huiste de regionale omroep er een paar decennia, tot het in 2012 werd omgebouwd tot het mooiste hotel van Stad.


Elegant als Maxima
Op de vraag hoe ze Prinsenhof het best kunnen omschrijven antwoordt restaurantmanager Jeroen Bekkenkamp: ‘Een woord: Maxima.’ Hij vult aan: Precies hoe zij is; elegant, gastvrij, vriendelijk en zacht. Met een hele vrolijke kant, maar ook een beetje een strenge kant.’


Constante kwaliteit
Prinsenhof heeft twee restaurants. Allereerst de bruisende Brasserie, waar je de hele dag terecht kan voor ontbijt, lunch, high tea en diner. ‘De klassiekers op de kaart zijn en blijven toch altijd wel de Eggs Benedict en de Caesar Salad’, zegt chef Christian de Vries. ‘Mensen weten precies wat ze hier krijgen, de kwaliteit is altijd constant, en dat is onze kracht.’


Restaurant Nassau
Verscholen achterin het imposante gebouw ligt een culinaire parel die steeds meer fijnproevers weet te trekken: Restaurant Nassau. Hier draait alles om verfijning, de beste ingrediënten en een keukenbrigade die compromisloos voor kwaliteit gaat. De ambities reiken ver, en dat proef je.


‘Het draait hier niet alleen om eten, maar om de ervaring,’ zegt De Vries. ‘We willen dat elke gast verrast wordt, dat elke hap iets losmaakt. Dat kan alleen door consequent kwaliteit te leveren.’ Het menu verandert met de seizoenen mee, waarbij pure smaken en innovatieve technieken de boventoon voeren. ‘Wat we serveren, moet in balans zijn; textuur, temperatuur, smaak. Niets is willekeurig. We verfijnen net zolang tot alles klopt. Wat we vandaag goed doen, moet morgen beter’, benadrukt De Vries.

Ambities
De kracht van Nassau zit ‘m in de aandacht voor detail. Van het knapperige brood dat aan tafel wordt geserveerd tot de zorgvuldig samengestelde wijnpairing: alles draagt bij aan het grotere geheel. ‘Gasten komen terug omdat ze weten wat ze kunnen verwachten’, en dat is volgens Bekkenkamp niets minder dan topniveau.

Waar de twee geen woord over loslaten is het ‘appeltje’. Het bekende appelgebakje in de vorm van een appel. Bijna te mooi om op te eten. ‘Maar dat blijft ons best bewaarde geheim’, lacht De Vries. ‘Wie écht nieuwsgierig is, moet gewoon een keer komen proeven.’
Kijk voor meer informatie op prinsenhof.nl