Het aspergeseizoen is in volle gang. Van 9 april tot en met 24 juni is de parel van Nederlandse bodem volop verkrijgbaar. Reserveringssite Couverts heeft onder 1500 van haar fijnproevers onderzoek gedaan naar deze seizoensgroente. Zo is er onder andere gekeken of consumenten zelf regelmatig thuis asperges bereiden en of zij speciaal tijdens het aspergeseizoen uit eten gaan.
Verrassende asperge-inzichten
Maar liefst 97% van de Nederlanders blijken dol te zijn op asperges. Voornamelijk het kopje en de zachte smaak van witte asperges vallen goed in de smaak. Op de vraag wat het favoriete aspergemenu is, geeft twee derde de voorkeur aan een traditionele bereiding: asperges met krieltjes, ham en een gekookt eitje. Verder blijkt uit het onderzoek dat ruim 93% meer dan 3x het witte goud tussen april en medio juni op tafel zet. Ondanks dat we de seizoensgroente dus graag zelf thuis bereiden, gaat zeker driekwart van de ondervraagden in deze periode minimaal één keer buiten de deur asperges eten. Reden hiervoor is dat consumenten nieuwe inspiratie op willen doen voor thuis, ze het lekker én gewoon gezellig vinden.
Asperges blijken onbekende superfood
Eén op de drie consumenten heeft aangegeven de koningin van de groente puur te eten, omdat het zo gezond is en 14%, omdat het ideaal voor de lijn is. Hoewel consumenten bewust zijn van het gezondheidsaspect, wist minder dan de helft van de Couverts-proevers niet dat asperges tot de superfoods behoren. Asperges passen ideaal in de huidige health trend. Het zit vol vitaminen, mineralen en antioxidanten die gezondheidsbevorderend werken.
Voordelen asperges
Asperges bevatten slechts 21 kcal per 100 gram en bevorderen de stofwisseling, spijsvertering en vetverbranding. Daarnaast zitten ze bomvol essentiële vitaminen, zoals B1, B2, B6, C en E. Hoewel er nog aanvullende onderzoeken volgen, lijkt de stof glutathion in asperges ook nog eens een kankerremmende werking te hebben.
Aspergeweken stellen superfood centraal
Couverts zet tijdens haar Aspergeweken tot en met 25 mei de asperges van eigen bodem centraal. Nederlanders eten per jaar slechts 800 gram asperges, een verwaarloosbaar aantal. Couverts wil consumenten asperges laten proeven bij haar restaurants en bewust maken van deze gezonde, lekkere vaderlands trots. Klik hier voor het volledige aanbod.
Boilerplate
Couverts is de nummer 1 op het gebied van real time restaurant reserveren. Naast de restaurantreserveringsportal Couverts.nl, restaurateurs- en consumentenapp levert Couverts het meest intelligente digitale reserveringsboek voor restaurants in de Nederlandse markt. Couverts biedt daarnaast marketingmogelijkheden, zoals de Couverts Dinerweken. Ruim 2.500 restaurants maken gebruik van het reserveringssysteem. In 2014 zijn meer dan 10 miljoen couverts geboekt via alle kanalen van Couverts.