Op 11 juni is chef-kok Jermain de Rozario te gast in Foodyard Groningen. Jermain verzorgt een inspirerende sessie waarbij het creëren van een eigen signatuur centraal staat.
De basis van een gerecht moet goed zijn, maar het gerecht gaat pas leven door het verhaal van de chef.
CULINAIRE ONTDEKKINGSREIS
Koken met het hoofd en met het hart is wat Jermain de Rozario belangrijk vindt. Hierbij overschrijdt hij grenzen, speelt hij met gevoel en smaak en creëert hij zijn eigen signatuur. Tijdens deze inspiratiesessie vertelt Jermain alles over zijn culinaire reis en deelt hij zijn visie. Van de eerste schets tot het creatieve proces en de uiteindelijke totstandkoming van een gerecht. Jermain wil vooral jonge chefs inspireren om hun eigen signatuur te geven aan de gerechten die zij maken.
De basis is belangrijk, maar je valt pas op als je je eigen ding doet, vertelt Jermain. Je moet zelf ontdekken waar je kracht ligt en welke stijl er bij je past.
OVER JERMAIN DE ROZARIO
Jermain is anders dan de meeste chefs. Op zijn 21ste begint hij als gastheer in een restaurant en wordt hij verliefd op het vak. Als hij 25 is zet hij zijn eerste serieuze stappen in de keuken. Van restaurants De Raymaert en ‘t Parlement maakt hij de stap naar de Lindehof ** in Nuenen. Zijn talent wordt ontdekt door Soenil Bahadoer. Sinds mei 2016 runt Jermain zijn eigen restaurant in Helmond: De Rozario.
AANMELDEN
Locatie: Groningen
Datum: 11 juni 2018
Tijd: 13:00 uur tot 15:00 uur