De tweede noordelijke Barista kampioenschappen!
Na het succes van afgelopen jaar wordt op de derde editie van de Groninger Horecabeurs de tweede Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen gehouden.
Na het succes van afgelopen jaar wordt op de derde editie van de Groninger Horecabeurs de tweede Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen gehouden.
Waar vorig jaar nog ware barre Schotse weeromstandigheden getrotseerd moest worden voor de achtste editie van het Whisky Festival Noord Nederland volstond dit jaar een jasje of een trui naar alweer de negende editie van dit goed georganiseerde festival.
Medio jaren ’70 woonde ik in de Radijsstraat, een volks straatje nabij het Noorderplantsoen. Mijn vriendinnetje studeerde in Baarn. Ze beschikte er over een telefoon. Luxe! Een mededeling die nu zonder meer erg merkwaardig aandoet. Maar de behoefte elkaar even te horen was destijds zeker niet minder dan nu. Per post spraken we af wanneer ik haar zou bellen. Haar telefoonnummer herinner ik me als de beste: 02154-8125, een ritmische, haast melodische cijferreeks, een gecodeerd
Eind 2013 is in Groningen de Culinaire Vakschool van start gegaan, hiermee is de stad Groningen een prachtige koksopleiding rijker. In een kleine 10 weken worden leerlingen klaargestoomd voor de ambachtelijke kant van het koksvak.
Algehele paniek ontstond er in het uitgaansleven van Groningen toen bleek dat het altijd stampvolle café de Negende Cirkel haar deuren sloot voor onbepaalde tijd. Waar moest je nu bijvoorbeeld je zondagavond slijten? Het gemis van het café waar je altijd nog met open armen ontvangen werd wanneer de stad stilletjes leegliep, was groot. Maar er is goed nieuws, de redding is nabij! De Negende was op sterven na dood, maar wordt vanaf deze week
Stichting Bieropleidingen Nederland (StiBON) komt dit voorjaar voor de tweede keer naar Groningen. De opleiding op niveau 1 leidt geïnteresseerden in zes maandag avonden op tot ‘bierambassadeur’. Inmiddels hebben meer dan honderd vijftig bierambassadeurs de opleiding afgerond en mogen zich met recht bierkenner noemen. “Dat wij de opleiding opnieuw in Groningen te organiseren, bewijst dat de biercultuur in het noorden van Nederland springlevend is. Aanmelden voor de opleiding kan via de website www.stibon.nl. De opleiding
Bij deze editie wordt in dertien horecagelegenheden door bands/acts opgetreden. De podia liggen op loopafstand in de binnenstad van Groningen. Er zijn drie nieuwe locaties opgenomen in BTG 2014 te weten de Uurwerker, Dog’s Bollocks en Lola. Het is een programma voor de ware bluesliefhebber.Zo speelt in café Koster, Mike and the Mellotones, is St.Louis Slim met nieuwe bandleden opnieuw te gast in de Chaplin’s Pub, heeft Huize Maas The Juke Joints op veler verzoek
Een rotte appel in de mand maakt het gave fruit te schand. Een spreekwoord dat in één zin omvat wat de Groningse horecawereld op dit moment bezighoudt. Volgens de Telegraaf zouden verschillende Groningse cocktailbars op grote schaal gebruik maken van illegaal gestookte drank. “Een imago dat ons onterecht in de schoot wordt geworpen”, volgens Patrick Beijk, eigenaar van Mr. Mofongo, die bij zijn cocktailbar een eigen destilleerderij heeft. “Niet alleen Mofongo, maar de hele horeca
Op vrijdag 7 februari aanstaande zal Nachtburgemeester Chris Garrit wellicht het stokje doorgeven. Na twee mooie en fanatieke jaren als Nachtburgemeester loopt zijn ambtstermijn ten einde. Op deze avond zal de Nachtburgemeesterverkiezing plaatsvinden in Huize Maas waarbij kandidaten zich van hun beste kant laten zien om de jury en het publiek voor zich te winnen. Er zijn er zeven personen die zich kandidaat hebben gesteld voor de titel Nachtburgemeester van Groningen 2014-2015. 1. Ali Behruz
Op 7 oktober 2013 is het zover! Dan vindt de tweede editie van de Groninger Horecabeurs plaats in de Martinikerk in Groningen. De beurs staat in het teken van diversiteit en innovatie: Onder het credo “proeven, proberen en leren” laten ruim 30 standhouders de bezoeker kennis maken met de nieuwste producten en diensten voor de horeca. Divers programma Bezoekers van de beurs zullen zich niet snel vervelen: Naast de reeds succesvolle biertapwedstrijd vinden nu ook
Het kroegenboek 2013 komt binnenkort uit. Met man en macht wordt momenteel gewerkt aan het bezoeken van honderden kroegen in de stad en in de buitenwijken. De eerste editie van het Groninger Kroegenboek kwam uit in 1981. De laatste editie kwam uit in 1996. Volgens initiatiefnemer Joris van Berkel is het de hoogste tijd om met een hernieuwde uitgave te komen. Aan het boek werken een tiental kroegtijgers uit de stad mee. Het voorwoord wordt
Over veel cafes in de stad Groningen doen honderden leuke, bizarre, trieste of vrolijke verhalen de ronde. Het zijn de belevenissen van de uitbaters en hun gasten. Verhalen die in de loop der jaren vaak nog mooiere zijn geworden. Op Maandag 7 oktober 2013 zal daarom tijdens de Groninger Horecabeurs in de Martinikerk het Kroegenboek Groningen worden gepresenteerd. Van oudsher heeft de stad Groningen een rijk horecaleven. Dat was al in de tijd dat kooplieden
Amsterdam is niet langer de duurste terrasstad van Nederland. Na negen jaar neemt Den Haag die titel over in het jaarlijkse onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Voor twee bier, twee fris, twee rosé en twee koffie moet op een terras in de Hofstad gemiddeld €21,70 worden afgerekend. Den Haag is de nieuwe koploper in de ranglijst van duurste grote terrassteden die Van Spronsen & Partners horeca-advies in Warmond dit jaar voor
Liefhebbers van Nederlandstalige muziek kunnen binnenkort hun hart ophalen in het Groningse nachtleven. Eind juli opent Café Klein Amsterdam haar deuren in het pand van de Rumba. In dit nieuwe feestcafé wordt het volgens eigenaar Marcel Levee vier dagen per week carnaval. “We willen hier de sfeer van ‘De Toppers’ creëren.” De laatste R&B-klanken waren nauwelijks verstild of horecaondernemer Marcel Levee drukte bouwvakkers al een sloophamer in hun handen. Sinds 1 juli wordt er bijna
Op maandag 7 oktober 2013 wordt de tweede editie van de Groninger Horecabeurs gehouden. De beurs zal dit jaar in het teken staan van diversiteit en innovatie. Onder het credo “proeven, proberen en leren” kan de bezoeker kennis maken met diverse nieuwe producten en diensten voor de horeca. Net als vorig jaar wordt de beurs gehouden in de Martinikerk in hartje Groningen. De sfeervolle locatie wordt deze dag omgetoverd tot een heuse beursvloer, waar ruim
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze sit.
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.