Dollen met rosé? Laat me niet lachen!
Wat is in? Wat is uit? Zomerdrankje, hype, wijn voor dames en…… ? Rosé = rosé dus laten we niet dollen met rosé.
Wat is in? Wat is uit? Zomerdrankje, hype, wijn voor dames en…… ? Rosé = rosé dus laten we niet dollen met rosé.
Het kriebelt als ik 3 week geleden door het mooie Limburg rij. De aspergebedden worden voorzien van plastic om het witte goud een handje te helpen. Ik bedenk mij geen seconde en bel vriend Huub Meinardi op om de stand van zaken door te nemen op het Groningse platteland. Meinardi: “De grond is nog iets te koud maar de verwachting is toch eind maart en vlak voor de Pasen een productie die lekker op gang
Niet enkel in de welbekende chauffeurscafés kom je ze tegen: karbonade met brood. Links en rechts weet ik ze in de horeca ook te vinden en anders lekker thuis tijdens de lunch. Zo simpel en een energiebron voor de rest van de (mid)dag. De karbonade die heerlijk lang in de jus ligt te sudderen, de geur die de smaakpapillen direct in actie zet bij het eerste contact…het water loopt in je in de mond. Lekker
Een uniek nieuw concept voor de nieuwste editie van het Gideon Music Festival. Als eerste festival in Groningen laat zij het publiek beslissen over de programmering. Het idee is vrij simpel: Men schrijft zich in op de website van het Gideon festival waar gekozen kan worden uit de categorieën die het festival aanbiedt. Hierin staan muziek, kunst en duurzame energie centraal. Zo kan er een kunstexpositie worden aangeboden, maar ook een goed idee voor duurzame
Blues Tour Groningen 2012 niet kunnen meemaken? Bekijk hieronder de compilatie. Meer informatie: https://www.bluestourgroningen.nl/
Met de podia in tien horecabedrijven heeft de vierde editie van de Blues Tour Groningen zijn naam als muziekfestival definitief gevestigd. Liefhebbers en bands uit Nederland en, voor de eerste keer, uit het buiteland (België) hebben zaterdag 25 februari in hun agenda staan. Het organiserende duo Wim Angerman en Wim Entzinger kon niet bevroeden dat hun in 2009 voorzichtig gestarte initiatief zo’n succes zou worden. “Voor de eerste editie kregen we vijf cafés enthousiast, een
Slenterend over de Vismarkt richting de Westerhaven neem ik toch zo’n heerlijke appeltaart mee. Lekker voor bij de koffie op zondagmorgen is de gedachte….Het ontbijt wordt een late brunch dus de appeltaart schuiven we door naar de middag. Appeltaart met koffie? Het is veel leuker om de wijn test aan te gaan met deze heerlijke versnapering. Diverse flessen overleven de test niet maar de grote verrassing komt van Massimo. Massimo di Lenardo, wijnproducent in Friuli,
Ze zijn er allebei niet meer…het Peerd van Ome Loeks en Vénus, het Paard van Pascal Agrapart.
Op zaterdag 25 februari a.s. vindt de vierde Blues Tour Groningen plaats. Vanwege het succes van de eerdere edities, is besloten om de tour dit jaar opnieuw uit te breiden. Nu wordt in tien horecagelegenheden door bands / acts opgetreden. De podia liggen op loopafstand in de binnenstad van Groningen. Doelstelling van de organisatie is om blues livemuziek weer terug te brengen in de intieme sfeer van cafés. Ook vorig jaar waren de deelnemende cafés
Zit er op een vaasje een mooi manchet? Hoe wordt het speciaalbier gepresenteerd? Een goed getapt glas bier gaat verder dan twee vingers schuim. Nino Beltgens van Restaurant QuasiMolo scoorde hoog. Met zijn presentatie en oog voor details bij het tappen werd het mooiste glas bier gepresenteerd aan de vakjury. De tapwedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden.nl met ondersteuning van Koninklijke Horeca Nederland. Een biertapkampioenschap voor alle horecaprofessionals waarbij imago, vakmanschap en onafhankelijkheid uitgangspunten
Vanaf heden zal Wietze Snaak eigenaar van Jos Beeres Wijnkoperij, de wijnkoper van het jaar 2011, zich met regelmaat laten zien op onze website in de vorm van een column. Deze zullen gaan over het wel en wee in de wijnwereld waarin wijn advies, tips en wijn & spijs combinaties een hoog gehalte hebben. Over Wietze Snaak Op 4 november 1997 als jongste winkelbediende begonnen bij Jos Beeres in het pand aan de Oude Kijk
Restaurant Imono is inmiddels een jaar geopend en is aan het uitgroeien tot een van de toonaangevende Aziatische restaurants van Groningen.
Maandag 30 mei 2011 is het weer zover: de beste barkeepers van Groningen gaan de strijd aan om het mooiste biertje van de stad te tappen. Tijdens de Tapwedstrijd in Der Aa-Theater nemen barmannen en -vrouwen van verschillende horecabedrijven het tegen elkaar op om de titel ‘Beste tapper van Groningen’. Zet jouw café, discotheek of restaurant op de kaart met het mooist getapte biertje! Naast eeuwige roem en de gouden spatel, krijgen de drie beste
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze sit.
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.