Tijdens de zesde editie van Bierfestival Groningen op 8 en 9 april, wordt er wederom een bier- en spijswedstrijd georganiseerd. Bij deze wedstrijd staat de combinatie tussen bier en spijs centraal, welke door een professionele jury zal worden beoordeeld.
Bier- en spijscombinaties worden door de jaren heen steeds bekender. Bier bevat immers alle basissmaken die in eten voorkomen. Bier heeft een veel grotere bandbreedte dan wijn als het om smaak gaat. Dat biedt kansen voor restaurants en eetcafés. Een bekend voorbeeld is een speciaal bier met een vaak ambachtelijk stukje kaas. Maar er zijn nog tal van combinaties op te noemen die al bestaan of die nog bedacht kunnen worden.
Graag dagen wij horeca en cateringbedrijven uit om tijdens Bierfestival Groningen leuke bier- en spijscombinaties te presenteren. Voor de leukste, lekkerste en spannendste combinatie wordt een prijs uitgereikt op zaterdagmiddag 9 april in de kapel van de Martinikerk.
Horeca en cateringbedrijven die interesse hebben in deelname kunnen contact met ons opnemen via info@bierfestivalgroningen.nl. Deelname aan de bier- en spijswedstrijd is gratis.